Judecătoria Constanța s-a pronunțat într-un dosar penal, în care o persoană a fost sechestrată și bătută de alte două. Toate cele trei părți sunt femei, iar fapta a avut loc într-un salon de cosmetică din municipiu.

Victima era bănuită de o relație cu partenerul uneia dintre agresoare și a fost ademenită într-un salon de cosmetică deținut de una dintre ele. După ce a ajuns, cele două inculpate au încuiat ușa pentru ca victima să nu poată scăpa și au luat-o la bătaie cu pumnii și picioarele pentru a recunoaște presupusa relație.

Când a scăpat, tânăra agresată a depus plângere penală, iar dosarul a ajuns la Judecătoria Constanța.

După judecarea cazului, instanța le-a condamnat pe cele două.

Condamnă inculpata (…) la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, (…) 9 luni pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe (…) constată existenţa concursului de infracţiuni. (…) contopeşte pedepsele concurente în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 3 luni, în final pedeapsa rezultantă fiind 1 an şi 3 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei rezultante sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 2 ani, (…) condamnă inculpata (…) la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, (…) 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, (…) constată existenţa concursului de infracţiuni. În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen., contopeşte pedepsele concurente în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 2 luni, în final pedeapsa rezultantă fiind 1 an şi 2 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei rezultante sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 2 ani (…)“ se arată în minuta instanței de judecată publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Cele două vor trebui, după ce decizia rămâne definitivă, să presteze muncă în folosul comunitățiila Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul Pentru Persoane Vârstnice sau la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, pe o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, instanța obligă inculpatele, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 2.000 de euro la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale și câte 1.000 lei fiecare (2.000 lei cheltuieli judiciare în total, din care 1.000 lei aferente urmăririi penale şi 1.000 lei aferente fazei judecăţii). La această sumă se adaugă și plata onorariului de avocat al victimei, în cuantum de câte 900 lei fiecare.

Sentința Judecătoriei Constanța a fost atacată cu apel de către cele două inculpate, primul termen la Curtea de Apel fiind fixat pentru data de 9 decembrie.

Sursa: Focuspress

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here