Cozi zilnice în fața unei instituții de energie și gaze naturale din Iași. Ieșenii stau cu orele la ușa instituției și își asteaptă rândul pentru a ajunge la ghișeu, ca mai apoi să plece pentru a se întoarce ziua următoare. Nimeni nu îi ajută să își rezolve problemele utilităților intr-o singură zi, ba mai mult li se cere să facă programări și solicitări online.

Persoanele vârstnice din Iași așteaptă de la primele ore ale dimineții pentru a își rezolva problemele de electricitate și gaze naturale. Din păcate pentru ei, o zi nu este de ajuns pentru soluționarea acestor probleme. Nervii lor sunt întinși la maxim când sunt amânați și reîntorși de la ghișeu pentru diverse motive.

”Dacă nu am hârtia aceea unde să complteze ce variantă vreau eu, cum îmi zice unu că indiferent unde completezi tot te încadrează unde vor ei. Vin și se uită la geam șefii și râd de noi. Cum ne sfidează așa cu grosolonia asta. Am fost marți, cred că am stat o oră. Mi-au dat niște detalii, am fost acasă am făcut, am sunat de 50 de ori, am pe  telefon. Alții au sunat de 100 de ori, scriu adresa, trimit un de asta pe telefon, nu-mi vine nici un răspuns. De două ori, de trei ori, de dimineață de la ora 8. Deci de marți, de pe la 12, până astăzi pe la ora 09 am sunat. Sună, sună, sună, nu răspunde, câteodată nici nu sună.”- a declarat un client

Unii clienți au afirmat că paznici insituției au devenit agresivi cu ei, la un moment dat.

”Vreau să intru să vorbesc cu un funcționar, să îi explic problemele pe care le am. În primul rând, am primit o ofertă de la alți distrbuitori de gaz și vreau să văd ce îmi oferă ei, ca să tre la ei și vreau să merg cucontractul care îl am reînoit în 2020 la sfârșitul lui 2020, să văd dacă este bun.  Că ei au trimis, eu sunt din Voinești, au trimis oameni pe teren, ne-au chemat ca oile la un bar și am făcut contractele astea. Vreau să știu și eu ce se întâmplă, iar acuma îmi spune, programare, dar ce, merg la operație? Eu merg să rezolv o problemă, iar domnul agent de la poartă, era un om care filma. A luat telefonul să filmeze, să se vadă ce se întâmplă și să îi dea în cap. Este normal? Unde trăim? Chiar suntem în junglă?” – a declarat o clientă

Zilnic, la ușa instituției sunt zeci de ieșeni care se prezintă pentru a căuta soluții la probleme, asta pentru că, fie nu au acces la internet, fie nu știu cum să completeze anumite documente pe site-ul companiei. Aceștia speră ca problemele lor să fie rezolate la ghișeu, mai ales că vin și de la câțiva kilometri distanță pentru a afla concret ce se întâmplă cu contractele de furnizare a energiei electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here