Comisia internă care verifică accidentul din zona Dacia s-a reunit de urgență și a vizualizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din mijlocul de transport. Din acestea se observă că șoferul a preluat autobuzul cu număr de parc 1949 de la garaj la ora 13 și a plecat pe traseul 5. A efectuat o cursă, iar la rondul de la Țuțora – care este capăt de traseu, apare în imagini urcând în mijlocul de transport cu o sticlă de bere. Acest lucru se întâmpla în jurul orei 15.00 (ora suprinsă în imagine nefiind corelată cu timpul real). Accidentul s-a produs in jurul orei 15.35, pe trecerea de pietoni de la Bicaz, sensul de mers spre Dacia, unde a fost acroșat un pieton. Imaginile au fost puse la dispoziția organelor de anchetă.
Totodată, reprezentanți ai Companiei de Transport Public Iași s-au deplasat la spital pentru a se interesa de starea victimei și a oferi orice ajutor este necesar.
Ne declarăm consternați și surprinși de gestul iresponsabil al șoferului care contravine tuturor normelor de muncă ce se aplică la nivelul întregului colectiv al CTP Iași. Manifestăm toleranță zero cu privire la consumul de alcool în timpul orelor de serviciu, fiind prevăzute sancțiuni drastice pentru astfel de abateri. Punem pe primul loc atât siguranța călătorilor cât și a celorlalți participanți la trafic și ne disociem de orice act care contravine acestor principii. Vom innăspri controalele și reevalua procedurile interne, astfel încât astfel de incidente să nu se repete, se arată într-un comunicat CTP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here