Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 14 iunie a.c., un tânăr de 22 de ani ar fi condus un scuter neînmatriculat, pe raza comunei Popricani şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.