Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu poliţişti din cadrul SCCO Vrancea efectuează, joi dimineaţa, 41 de percheziţii judeţele în Vrancea, Bacău şi Suceava, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi trafic de migranţi.  

Potrivit unor surse judiciare, membrii grupului achiziționau țigări de contrabandă pe care le transportau, ulterior, în Marea Britanie, unde le valorificau. În timpul transporturilor, mai spun sursele judiciare, de pe traseu (de pe teritoriul altor state europene), obișnuiau să preia și migranți pe care îi transportau în mod fraudulos pe teritoriul Marii Britanii.

În cadrul acțiunii, polițiștii IPJ Vrancea vor pune în executare 13 mandate de percheziții domiciliare. 4 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice privind contrabanda cu țigarete.

În acțiune sunt angrenați 50 de polițiști și 15 jandarmi, toate activitățile fiind desfășurate pe raza județului Vrancea.

Update: Potrivit unor surse, la percheziții s-ar fi găsit cantități considerabile de țigări de contrabandă și sume mari de bani în lire sterline și euro. Anchetatorii susțin că persoanele implicate în contrabandă achiziționau țigările cu prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei și le vindeau, apoi, în Marea Britanie, cu prețuri de până la 60 de lei pentru un pachet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here