La data de 12 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Iași, la locuințele unor persoane bănuite trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, două persoane ar fi recrutat, fie direct, fie prin interpuși, tinere din România, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în Marea Britanie.

Tinerele ar fi fost recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care ar fi urmat să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care ar fi urmat să o primească. Victimele ar fi fost cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, iar, ulterior, ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost cazate în locuințe închiriate.

După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției prin folosirea violențelor, amenințărilor sau a șantajului, cele două persoane bănuite ar fi postat anunțuri pe mai multe site-uri de profil. O singură victimă ar fi reușit să obțină zilnic, din practicarea prostituției, între 500 și 1.500 de lire sterline, bani care ar fi fost însușiți aproape în totalitate de către aceștia.

În vederea documentării activității infracționale desfășurată de către cei doi bănuiți, a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, între D.I.I.C.O.T. și Serviciul de procuratură al Coroanei din Marea Britanie.

Două persoane urmează să fie conduse la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here