Poliţiştii ieşeni de la BCCO – Criminalitate Organizată au destructurat zilele trecute o grupare de proxenetism infantil. Intervenţia poliţiştilor a fost suprinsă de camera video a unui client.

În imagini se vede cum trei tinere sunt întrerupte de „mascaţi” chiar în timp ce făceau videochat.

Potrivit anchetei, mai multe tinere erau obligate, în condiţii umilitoare, să practice videochat, proxenetul în acest caz fiind un tânăr de doar 21 de ani, din Iași, Alexandru Munteanu. 

Procurorii din cadrul DIICOT Iași au afirmat că, în perioada 2019 – februarie 2020, individul a recrutat două minore, în vârstă de 14 ani, respectiv 15 ani, și, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, le-a constrâns să practice prostituția în folosul său, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, pe raza municipiul Iași.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că inculpatul se ocupa de postarea de anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea atragerii de clienți, închiria diferite apartamente, în regim hotelier, și, ocazional, transporta victimele la imobilele clienților pentru a întreține raporturi sexuale contra cost. Banii obținuți din practicarea prostituției erau însușiți în totalitate de către inculpat. Pe 1 aprilie 2021, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile.

Ulterior, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de procedură penală. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au afirmat procurorii DIICOT Iași.

Banii obținuți din practicarea prostituției erau însușiți în totalitate de către inculpat.