Dr. Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamţ care a intrat în flăcări pentru a salva cât mai mulţi pacienţi din incendiul izbucnit la secţia ATI, face paşi mari spre o recuperare completă. 

Medicul român Catalin Denciu este internat la Spitalul Militar Regina Astrid din noiembrie 2020. Se uită înapoi la șederea sa ca pacient în spital înainte de a fi transferat la spitalul Saint-Luc, unde începe următoarea fază a reabilitării sale.

„Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă”, spune el. „Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie . Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Împăturirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul ocupațional pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou.

Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a declarat medicul, conform Beldefnews

foto: Beldefnews

Soţia medicului este şi ea în Belgia, unde învaţă tot ce trebuie pentru a se putea îngriji de recuperarea sa după ce Cătălin Denciu va fi externat.