Nou record naţional de încălcări ale legilor, miercuri seară, la ieşirea din localitatea botoşăneană Storeşti comuna Frumuşica, în doar câteva minute. În jurul orei 21.30, echipajul de poliţie ce monitoriza traficul din zonă a efectuat clasicul semnal de oprire a unui Ford ce se îndrepta către Flămânzi. Şoferul nu a oprit, ci a accelerat la maxim, încercând să scape prin fugă. Agenţii au pornit în urmărire. Intuind strategia oamenilor legii, fugarul a cotit spre dreapta, ieşind de pe drumul judeţean şi intrând pe unul de ţară, care duce la Şendreni.
Urmăritorii l-au ajuns şi l-au blocat după o cursă de aproximativ 5 kilometri, după care a apărut seria surprizelor. Cel aflat la volan, un tânăr de 25 de ani, din Frumuşica, nu deţine permis de conducere, numerele de înmatriculare ale maşinii sunt expirate din 2018, la etilotest a ieşit o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar el intrase în carantină din ziua precedentă, pentru o perioadă de două săptămâni.
Deocamdată, în dosarul penal deschis s-au consemnat doar infracţiunile de conducere fără permis, punerea în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, tânărul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei la domiciliu.