• e vorba de patru bărbaţi din judeţul Neamţ * acestora le-au fost deschise dosare penale pentru rănirea sau schingiuirea animalelor şi perturbarea intenţionată în cursul perioadei de hibernare sau distrugerea locurilor de reproducere * despre animale încă nu se ştie nimic

Poliţiştii de la IPJ Harghita, împreună cu cei de la IPJ Neamţ i-au identificat pe bărbaţii care au scos puii de urs din bârlog şi i-au aruncat în zăpadă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, cei patru indivizi sunt din judeţul Neamţ şi au vârste cuprinse între 35 şi 51 de ani.

Iniţial, fapta a fost sesizată la IPJ Neamţ, dar în urma verificărilor s-a constatat că evenimentul a avut loc pe teritoriul judeţului Harghita, astfel încât a fost necesară o cooperare strânsă între cele două inspectorate.

După identificarea autorilor, acestora li s-au deschis dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor şi perturbarea intenţionată în cursul perioadei de hibernare sau distrugerea locurilor de reproducere

În cursul dimineţii de astăzi (vineri-n.r.), IPJ Neamţ a fost sesizat cu privire la acest incident. Din primele verificări s-a constatat că evenimentul a avut loc pe teritoriul judeţului Harghita, cazul a fost predat la IPJ Harghita”, a spus Tanczos Barna, la Digi24.

Acesta susţine că cei patru bărbaţi, identificaţi de poliţişti, au declarat că au lăsat puii în locul în care i-au găsit.

Încă nu ştim ce s-a întâmplat (cu pui-n.r.), din primele declaraţii ale persoanelor respective reiese că au lăsat puii de urs acolo unde i-au găsit. Echipele de cercetare verifică situaţia”, a mai spus ministrul, care a precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here