• permis de conducere fals, obţinut, chipurile, în Grecia * accident  soldat cu vătămare corporală gravă şi părăsirea locului în care s-a produs evenimentul

Poliţiştii Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporal din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Bărbatul, de 40 ani, din comuna Miroslava, bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Lui N.P.C. (40 de ani) din Voroveşti renumele de „spaima şoselelor” i se potriveşte perfect. Folosindu-se de un permis de conducere fals, care ar fi fost emis de autorităţile greceşti, el a circulat multă vreme nestingherit. Laţul a început să se strângă după ce, pe data de 26 decembrie 2020, atunci când se afla la volan, pe raza comunei Miroslava, a accidentat grav o fetiţă în vârstă de 12 ani, după care a părăsit locul evenimentului. Victima a ajuns la spital şi va necesita 75 zile de îngrijiri medicale.
Poliţiştii l-au identificat pe data de 4 ianuarie:

La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au identificat un bărbat de 40 de ani, din comuna Miroslava, bănuit de comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.
Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 26 decembrie 2020, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza comunei Miroslava, acesta ar fi suprins şi accidentat o minoră de 12 ani, iar ulterior ar fi părăsit locul accidentului.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule
.

Iar o zi mai târziu a fost depistat in trafic, tot la Miroslava. Acesta a prezentat un permis de Grecia. A urmat expertiza, s-a confirmat că actul e o făcătură. Ieri, barbatul a fost reţinut pentru  24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Este învinuit de comiterea următoarelor infracţiuni: „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori ştergerea urmelor acestuia”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „conducere fără permis”.

Referitor la părăsirea locului accidentului, N.P.C. a spus că a fugit din cauza fricii de a fi tras la răspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here