Polițiștii au făcut marți 13 percheziții domiciliare în județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău, într-un dosar în care trei bărbați sunt cercetați pentru că ar fi cumpărat telefoane mobile, oferite spre vânzare pe internet, folosind euro falși.

Potrivit unui comunicat al IGPR, cele 13 percheziții domiciliare din județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău au fost făcute de polițiștii din Pitești într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de 20, 50 și 100 de euro, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii spun că cei în cauză s-ar fi deplasat în țară, unde ar fi achiziționat telefoane mobile de fabricație recentă, scumpe, oferite spre vânzare prin platforme electronice. După cumpărare, aceștia ar fi revândut bunurile.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile ce fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

Trei persoane vor fi duse la audieri, potrvit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here