• pasagerii erau beţi şi au devenit agresivi * din fericire, au apărut jandarmii care i-au potolit pe cheflii * şoferul a fost reţinut

Fără vreo legătură cu alegerile, doi tineri, unul din localitatea Totoieşti, comuna Erbiceni și altul din Podu Iloaiei au băut zdravăn acasă la cel din urmă, până pe la ora 1.00 a nopţii de duminică spre luni. Cum vinul şi rachiul se terminaseră, amicii s-au urcat în maşină, cu gând să meargă la cel din Erbiceni şi să continue cheful.
De beat ce era, cel de la volan, în loc să ţină drumul drept, a intrat cu maşina în şanţ.
Câteva minute mai târziu, prin zonă a trecut un angajat al Poliţiei de Frontieră, care se întorcea de la alegeri. Văzând maşina în şanţ, a oprit, cu gând să acorde primul ajutor.
Când colo, tinerii băuți au sărit la scandal și au insistat să fie lăsați în pace, că e treaba lor ce fac. Mai să sară şi la bătaie.
Polițistul de frontieră, om cu mulți ani de experienţă în spate, nu s-a pierdut în faţa avalanşei de amenințări și înjurături, dar a avut şi ceva noroc, la faţa locului apărând un echipaj de jandarmi. Le-a făcut semn să oprească şi să-l ajute să-i stăpânească până la sosirea echipajului de Poliție. La vederea jandarmilor, tinerii s-au liniștit instantaneu.
N-a trecut mult timp şi au venit şi cei de la Poliție, un echipaj din Podu Iloaiei. Agenţii i-au pus şoferului etiltestul, iar aparatul a indicat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat şi drept urmare l-au dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. De acolo, a urmat reţinerea pentru 24 de ore şi mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Colegul de pahar a fost sancţionat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice şi a fost lăsat să se ducă acasă pe propriile picioare.