Un bărbat a schimbat un semn de circulație din orașul Voluntari pentru a interzice circulația pe o stradă. El a montat indicatorul Accesul interzis, dar a fost identificat de polițiști deoarece a filmat scena și a postat imaginile pe Facebook. Acum este cercetat penal și a fost reținut.

Potrivit Poliției Ilfov, miercuri, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

În urma unor imagini video apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, Compartimentul de Relații Publice Ilfov este abilitat să comunice următoarele:
La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Ilfov s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice. În fapt, la data de 11 octombrie a.c., în jurul orelor 17:17, pe o rețea de socializare au fost postate de pe un cont, mai multe imagini live, din care rezultă faptul că un bărbat, a montat un indicator rutier cu semnificația „ Accesul interzis” peste un alt indicator rutier, cu semnificația „ Accesul interzis tuturor autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone”, cu scopul de a interzice circulația oricărui autovehicul pe strada respectivă, acțiunea sa, fiind totodată, de natură să inducă în eroare participanții la trafic.
Polițiștii au identificat persoana care a postat imaginile pe contul de socializare respectiv, în cauză fiind vorba despre un bărbat de 27 de ani, din orasul Voluntari, județul Ilfov. În urma adminstrării probelor, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au emis Ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de bărbatul în cauză, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale. În prezent, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea
.